lördag 21 maj 2011

Biscotti


RECEPT

100 g smör
2 dl strösocker
3 stora ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
ca 10 g kardemumma

HUR GÖR MAN

* Vispa smör och socker poröst
* Tillsätt ägg, ett i taget
* Blanda de torra ingredienserna för sej och rör ner dom i smörblandningen
* Rulla ut till 3 plåtlånga längder, platta till dom något så att dom inte rullar
* Grädda längderna i 175 grader, ca 20 minuter
* ta ut plåten och kubba upp diagonala bitar, ca 2 cm breda
* Grädda ytterligare 10 minuter
* Stäng sedan av ugnen och låt dom står i eftervärmen tills dom känns genomtorra
* FÄRDIGT!!

Istället för kardemumma kan man ta t.ex 100 g hackad choklad, 1 dl kokos +saften från en lime, hackad mandel eller någon annan favorit du har
Använd fantasin :D
Använder du kardemumma så blir det mycket godare om du har tillgång till mortel att köpa hela kärnor och mala dom själv.
Jag tycker också att skorporna blir dubbelt så goda med smör istället för margarin

LYCKA TILL!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar