RECEPT
150 g smör, rumsvarmt
2,5 dl socker
3 st ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl gräddfil
skal av en apelsin
saft från 1/2 apelsin
HUR GÖR MAN
* Sätt ugnen på 175 grader
* Rör matfett och socker poröst
*Tillsätt äggen, ett i taget och rör om efter varje
* Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten
* Blanda ner gräddfil, apelsinskal samt saften
*Häll smeten i en smord och mjölad form, ca 1,5 liter
* Grädda i 40-50 minuter, känn med sticka
* Stjälp upp kakan på ett fat och låt svalna
* Blanda glasyr av pressad apelsin, florsocker och vatten till lagom konsistens
* Dekorera valfritt, jag hyvlade lite choklad över
* FÄRDIGT!!
LYCKA TILL!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar